+36 70 312 9771

Impantátum

Fogászati implantátum

Milyen problémára ad megoldást?

A foghiány és fogvesztés kellemetlen panaszokat, mindennapi nehézségeket, de hosszabb távon egészségügyi kockázatot is jelent. Fogászati implantátum segítségével pótolni tudjuk a hiányzó fogat, sőt, a saját fogakkal megegyező, természetes hatású fogsort készíthetünk.

Várható kezelési idő vagy alkalom:

A fogászati implantátum megtervezése és elkészítése 3-4 alkalom alatt zajlik, ezek átlagosan 30-90 percet vesznek igénybe alkalmanként.

A kezelésekkel kapcsolatos költségek:

Panoráma röntgen – (8.000 Ft)
Anatómikus fog mintázása viaszból (Wax up) tagonként – (5.000 Ft)
Arany-híd (+ aranyár napi árfolyamon) – (65.000 Ft)
Fémkerámia korona implantátumra – (75.000 Ft)

A fogászati implantátum lényege, hogy a hagyományos fogpótlásokkal ellentétben nemcsak az elvesztett fog látható koronai részét, hanem a foggyökeret is helyettesíti. Az implantátumot közvetlenül az állkapocscsontba ültetjük, erre kerül egy felépítmény, majd a korona. Az így “összeállított fog” természetes hatású és esztétikus, ráadásul végleges megoldást jelent.

Miért jó a fogászati implantátumra épített fogsor?

Az implantátumok az igazi foggyökerekhez hasonlóan nyomást gyakorolnak rágás közben az állkapocsra, ezért a segítségével újra bátran ehet kemény és roppanós ételeket is. A kivehető műfogsorokkal ellentétben a fogászati implantátumra rögzített fogsor egyáltalán nem akadályozza a hangképzést.

Kevesen tudják ráadásul, hogy a kivehető fogpótlások, a foghidak és koronák alatt gyakran csontpusztulás megy végbe, ami az állkapocs deformitását is okozhatja hosszú távon. A fogászati implantáció során helyreállítjuk a csontszövetet, ezért nem kell tartani az arcvonások megváltozásától.

 

A fogászati implantátum előnyei

Fogászati implantátum - Forest&Ray Dental
Fogászati implantátum előnyei - Végleges fogsor a Forest&Ray Dentalnál

Hosszú távú megoldást jelent

A fogászati implantátummal rögzített fogsor nem izeg-mozog, nem kell kivenni és hosszú éveken át megbízhatóan rögzül.

Fogászati implantátum előnyei - Végleges fogsor a Forest&Ray Dentalnál

Elkerülhetőek a foghiányból adódó problémák

A tartós foghiány akár emésztőrendszeri betegségekhez is vezethet, amit azonban a fogászati implantátummal meg lehet előzni.

Fogászati implantátum előnyei - Végleges fogsor a Forest&Ray Dentalnál

Visszanyerheti önbizalmát

A kivehető műfogsorok akadályozzák a felhőtlen beszédet, étkezést, nevetést. Fix fogsorral azonban újra visszanyerheti magabiztos önmagát.

Fogászati implantátum előnyei - Végleges fogsor a Forest&Ray Dentalnál

Természetes hatású, esztétikus fogsor

Mivel az implantátum teljes egészében a fogíny alatt helyezkedik el, ezért az igazi fogakra megszólalásig hasonló látvány érhető el velük

Érdeklődjön szabad időpontjainkról!

A Forest&Ray fogászat 13. kerületi rendelőjében prémium minőségű alapanyagokkal és modern eszközökkel dolgozunk. Fogorvosaink szakértelme pedig arra is garancia, hogy bármilyen fogászati panasszal is érkezzen hozzánk, kíméletesen és tartósan orvosolhassuk.

Kérjen időpontot egyszerűen online, munkatársunk pedig hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot!

Budapest fogorvos FR Dental
Kérjük adja meg érdeklődése részleteit!

Gyakori kérdések a fogászati implantátumokról

Olyan korszerű eszközök és érzéstelenítés áll a rendelkezésünkre, hogy a kezelések egyáltalán nem lesznek kellemetlenek. Az érzéstelenítő beadása előtt egy speciális zselét használunk, úgyhogy még azt sem fogja érezni. A helyi érzéstelenítést lidocain helyett sokkal modernebb articain hatóanyag tartalmú gyógyszerrel végezzük. Ennek nagy előnye, hogy gyorsabban hat, nagyon erős a fájdalomcsillapító hatása, és a minimális hatóideje 75 perc. Az implantátum behelyezése teljesen fájdalommentes. A kezelést követően lehet enyhe kellemetlenség, duzzanat, de ez hamar elmúlik.

A kezelés költségei minden esetben az egyéni tényezőktől és igényektől függ, ezért a kezelési tervvel részletes információt adunk a fog implantátum árakról és a felmerülő költségekről.
Rendelőnk számos egészségpénztárral kapcsolatban áll, hiszen tudjuk, hogy az összetett fogászati beavatkozások költségesek. Ha Ön tagja valamelyik általunk ismert egészségpénztárnak, az implantációt így is fizetheti.

A beültetett műgyökér kilökődési aránya nagyon alacsony (2-5 százalék) és legtöbbször a helytelen fogápolás miatt fordul elő. A műtétet követően a legfontosabb, hogy az implantált területet körültekintően ápoljuk, és oda kell figyelni a megfelelő szájhigiénére is. A felírt antibiotikumokat és gyulladáscsökkentőket a kezelőorvosa által javasolt mennyiségben kell szedni.

Jellemző, hogy duzzanat keletkezik az arcon, amit érdemes külsőleg hűteni. Az alkoholfogyasztás és dohányzás pedig a beavatkozást követő két hétben szigorúan tilos: nemcsak szájhigiénét rontják, de az antibiotikumos kezelés mellett egyáltalán nem ajánlott.

A beültetések sikerrátája kimagaslóan magas, 95% feletti, ám előfordulhat, hogy a kezelést a siker érdekében meg kell ismételni. Implantátumaink 5 éves, 10 éves, vagy élethosszig tartó garanciával vehetők igénybe a termék típusának és az Ön preferenciáinak megfelelően. Prémium kategóriás implantátumainkhoz minden esetben élethosszig tartó garanciát biztosítunk, standard implantátumainkra pedig automatikusan 5 éves garanciát vállalunk, de igény szerint 10 éves és élethosszig tartó garanciára is készítünk árajánlatot. A garancia időszak kezdetét az implantátum behelyezésének napjától számoljuk.

Amennyiben Ön érvényes garanciával rendelkezik, úgy természetesen a megismételt kezelésért külön nem kell fizetnie, ezt az általunk vállalt garancia fogja fedezni.

Az általunk behelyezett implantátumokkal, és az azokra rögzített fogpótlásokkal kapcsolatos bármilyen munkát a garanciális periódus alatt csak a Forest & Ray Dental budapesti vagy londoni fogorvosai végezhetik.
Az általános egészségi állapot romlása miatt bekövetkező csontvesztés az implantátum kilökődését okozhatja. Ezekre az esetekre a garancia nem érvényes.
Egyéb, a fogbeültetéssel összefüggésben nem álló orvosi kezelés miatt elvesztett implantátumokra a garancia nem érvényesíthető.
Az implantációs fogpótlás hosszú élettartama csak kitűnő általános szájhigiénia mellett garantálható. A szájhigiénia elhanyagolása, az ezzel kapcsolatos fogorvosi utasítások be nem tartása garanciavesztést eredményez.
Amennyiben az implantációs kezelés sikertelensége összefüggésbe hozható dohányzással, alkohol- vagy drogfogyasztással, a garancia érvényét veszti.
A garancia nem érvényes, ha az implantátum és/vagy az arra rögzített pótlás sérülése vagy elvesztése traumás hatás (baleset vagy szándékos károkozás) következménye.
A garancia fenntartásának egyik alapfeltétele, hogy páciensünk 6 havonta kontrollidőponton vegyen részt. Ennek elmulasztása azonnali garanciavesztéshez vezet.
A garancia érvénytelen, amennyiben a páciens nem tett eleget fizetési kötelezettségeinek.